SGF ocenila najlepších športovcov za rok 2017

Dnes na tlačovej konferencii  v Hangair vo Vajnoroch SGF vyhlásila a ocenila najúspešnejších športovcov za rok 2017 vo všetkých svojich združených gymnastických športoch v seniorských a juniorských kategóriách.

V úvode tlačovej konferencie prezident SGF Ján Novák stručne zhodnotil uplynulé obdobie, ktoré bolo bohaté na výrazné momenty ako bolo pričlenenie modernej gymnastiky k SGF. Zdôraznil najvýraznejšie úspechy našich športovcov na významných podujatiach: umiestnenie Slavomíra Michňáka vo finále Svetového pohára na koni na šírku na treťom mieste,  17. miesto Barbory Mokošovej na Majstrovstvách Európy vo finále viacboja, 13. miesto Anity Lamošovej na Majstrovstvách Európy v kategórii jednotlivkýň, 13. miesto junioriek modernej gymnastiky v spoločných skladbách na Majstrovstvách Európy a 15. miesto junioriek v športovej gymnastike žien  na EYOF-e.

Najväčšou ambíciou na nadchádzajúce obdobie je vrátiť gymnastiku na popredné miesta nielen v rovine vrcholového športu, ale aj ako športu pre všetky športy. 

Čaká nás, po vzore FIG, prijatie nového športu pod strechu SGF - parkour,  snaha o zvýšenie počtu profesionálnych trénerov mládeže, práca na obnovení činnosti skokov na trampolíne a samozrejme príprava pretekárov na vrcholné podujatia. SGF predstavila kolekciu oblečenia špeciálne vytvoreného pre našu federáciu firmou ATAK z  Prešova.

Činnosť sekcie gymnastika pre všetkých predstavila predsedníčka sekcie Monika Šišková.

Nasledovala najočakávanejšia chvíľa tlačovej konferencie, cenenie najúspešnejších športovcov za rok 2017.

športovej gymnastike žien v seniorskej kategórii zvíťazila Barbora Mokošová zo Slávie UK Bratislava, v juniorskej kategórii Karolína Takáčová taktiež zo Slávie UK Bratislava. V športovej gymnastike mužov v seniorskej kategórii zvíťazil Slavomír Michňák zo Slávie UK Bratislava, v juniorskej kategórii Adam Antalec z UMB Banská Bystrica. V modernej gymnastike v seniorskej kategórii bola najúspešnejšia Xénia Kilianová z ŠK OŠG Nitra, v juniorskej kategórii Kristína Semanová z TJ STU Bratislava. Športový aerobik v seniorskej kategórii najúspešnejšie reprezentovala Anita Lamošová, najúspešnejšou juniorkou sa stala Simona Čurilová, obidve z VŠK FTVŠ UK Bratislava. Xénia Kilianová a Anita Lamošová sa ocenenia pre iné povinnosti nemohli osobne zúčastniť, ceny prevzali reprezentačné trénerky Tatiana Motolíková a Oľga Kyselovičová.

Reprezentační tréneri jednotlivých športov: Katarína Krekáňová, Peter Krištof, Tatiana Motolíková a Oľga Kyselovičová predstavili svoje plány a ambície nielen na najbližší rok, ale aj na celý OH cyklus.

Ocenenia odovzdávala najúspešnejšia gymnastka 20. storočia Marianna Némethová Krajčírová spoločne s prezidentom SGF Jánom Novákom.

Perličkou na záver bolo predstavenie striebornej medaily z OH 1964 v Tokyu , ktorú získala Marika s družstvom Českoslovenka. V tom čase bola pre všetky kolektívy na OH udeľovaná len jedna medaila, ktorú preberal vždy tréner. Marika sa medaile dočkala po 53! rokoch.

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu