Seminar trenerov_SGM

V penzióne Magnolia a špecializovanej gymnastickej hale GK Pavlo Trenčín sa uskutočnil Seminár trénerov a rozhodcov Sekcie mužov SGF. Dvojdňový seminár bol rozdelený na teoretickú časť, kde účastníci dostali aktuálne informácie o dianí v SGF, potrebné termíny, vyhodnotenie činnosti, plán na rok 2018. V rámci otvoreného zasadnutia Sekcie mužov prebehla aktívna rozprava ako ďalej a ciele ŠG M. 

V teoretickej časti Ľuboš Rupčík informoval o dôležitých zmenách, ktoré nastali počas roku 2017 v pravidlách FIG a Juraj Kremnický odprezentoval vyhodnotenie silových testov všetkých pretekárov zaradených v úsekoch SGF ŠG M. Podrobne prešiel každé testovanie a samozrejme aj návrh, ako na to a čo je potrebné robiť na zlepšenie u jednotlivých pretekárov.

Sobotná, praktická časť semináru prebehla v špecializovanej gymnastickej hale GK Pavlo Trenčín, kde sme mali vytvorené výborné podmienky. Ľuboš Rupčík mal výborne pripravenú prezentáciu o novom Súťažnom programe na rok 2018. Konkrétnymi zostavami poukázal na najčastejšie chyby pretekárov, konzultovali sme nácvik, odstránenie chýb a hodnotenie zostáv z pohľadu rozhodcov. 

Peter Krištof a Martin Zvalo podali informácie o základných cvičebných tvaroch na jednotlivých náradiach, o ich dôležitosti a nácviku, o silovej príprave a vhodných pomôckach. Slavomír Michňák informoval o základných CT na koni na šírku, o ich nácviku, ukázal niekoľko dôležitých kompenzačných cvičení, no predovšetkým o dôležitých pocitoch, ktoré ako úspešný a aktívny pretekár má. Počas praktických ukážok prebiehala aktívna rozprava o tréningových jednotkách, o ich náplni, o vhodnej voľbe a striedanie náradí, ako a kedy posilňovať, ako docieliť vhodné vykonanie CT a ako odstrániť nové, či zaužívané chyby pretekárov.

Dvojdňové stretnutie prebehlo vo výborných podmienkach GK Pavlo Trenčín.

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu