15. Majstrovstvá sveta v športovom aerobiku, 1.-3. jún 2018, Guimaraes, Portugalsko

Športový aerobik oslavuje pod hlavičkou FIG svoje 25. výročie. Oslava to bude veľkolepá, veď na 15. Majstrovstvách sveta sa zúčastňuje 280 pretekárov zo 42 krajín zo všetkých kontinentov. Slovensko bude reprezentovať výprava v zložení: pretekárky v seniorskej kategórii jednotlivkýň: Anita Lamošová a Marcela Brestovská, trénerka Niki Szabóová, rozhodkyňa Oľga Kyselovičová a vedúci výpravy Ján Novák. 

V podvečerných hodinách v utorok dorazila výprava SGF do dejiska šampionátu, ktorým je historické portugalské mesto Guimaraes. Výprava je ubytovaná v neďalekom mestečku Fafe, vzdialenom od dejiska 20 min autobusom. Včera absolvovali dievčatá prvý pódiový tréning. Obom dievčatám sa darilo. Anita Lamošová po tréningu povedala, že sa už svojho vystúpenia nemohla dočkať a cvičenie si užívala.Marcela Brestovská si svoje vystúpenie tiež užívala.

Šampionát sa koná na slovenské pomery v priam neuveriteľných priestoroch mestskej viacúčelovej modernej haly. Dnes o 16:00 sa dievčatá tešia na svoj druhý oficiálny tréning.

Dievčatá súťažia v piatok od 14:30-18:05.

Majstrovstvá sveta môžete sledovať na oficiálnej mikrostránke FIG: https://goo.gl/6jEYxm

Denný prehľad najdôležitejších momentov. youtube.com/gymnasticschannel

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu