Slavomír Michňák na Majstrovstvách Európy 13. na koni na šírku

Náš jediný seniorský reprezentant na Majstrovstvách Európy Slavomír Michňák sa predstavil v kvalifikácii na piatich náradiach, najlepší výkon podal na koni na šírku, kde sa síce do finále neprebojoval, ale  svojim výkonom so známkou 14,266 potvrdil, že patrí do medzinárodnej elity na tomto náradí.

Slavo vyjadril spokojnosť so svojim cvičením na koni, aj keď v rozcvičke sa mu príliš nedarilo. Napokon z toho bola vynikajúco zacvičená zostava s drobnými chybami. Na prostných Slavo dostal známku 13,100 a patrí mu 47. miesto, kruhy odcvičil na známku 11,466 a umiestnil sa na 84. mieste, hrazda 9,833 a 90. miesto, preskok 13,100. Celkovo sa získal Slavo 46 mimesto vo viacboji. 


Vystúpenie Michňáka hodnotí Ľuboš Rupčík:

Slavo Michňák má za sebou jeho vystúpenie na Majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe. Svoje cvičenie začal naozaj veľmi krásnou zostavou na akrobacii, len malé chybičky pri doskokoch ho obrali o lepšie hodnotenie. Na koni s držadlami predviedol svoju zostavu v plnej paráde. Mierne zaváhal pri cvičebnom tvare „Spindel“. Známka 14.266 ho po druhom slede na tomto náradí zaradila na 3.miesto. V treťom  slede sme čakali ako zacvičia zvyšní pretekári. Konečné 13.miesto z 94 gymnastov môžeme považovať ako veľký úspech, aj keď sme čakali,  že by sa mohol podariť ešte lepší výsledok. Na kruhoch, kde som rozhodoval predviedol zostavu, na ktorú momentálne má. Preskok bol predvedený štandartne na výbornej úrovni. Na bradlá pre problémy s prstami nenastúpil. Nedokázal poriadne vykonať žiadny visový cvičebný tvar. Aj napriek pomoci rakúskeho fyzioterapeuta sa nakoniec rozhodol nenastúpit.

Na poslednom náradí - na hrazde predviedol Slavo dva nové letové cvičebné tvary, po ktorých k cvičeniu pristúpil trošku uvoľnene s vedomým, že už zostavu dokonči bez problémov. Ale žiaľ, nastala menšia strata koncentrácie a nasledoval pád.

Celkovo treba hodnotiť Slavkove vystúpenie pozitívne. Táto polovica sezóny je naozaj veľmi dlhá, čo sa prejavilo aj na výkonoch niektorých gymnastov. Už aj samotná technická komisia skonštatovala, že tieto ME sú vo veľmi zlom termíne. 

Športovcov momentálne čaká príprava na majstrovstvá Sveta,  ktoré sa budú konať už koncom októbra 2018 v qatarskej Dohe.


Výsledky nájdete v prílohách.

SNR MENS QC TF & APP Team Mixed.pdf

SNR MENS QC TF & APP Floor.pdf

SNR MENS QC TF & APP Pommel Horse.pdf

SNR MENS QC TF & APP Rings.pdf

SNR MENS QC TF & APP Both Vaults.pdf

SNR MENS QC TF & APP P Bars.pdf

SNR MENS QC TF & APP High Bar.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu