Majstrovstva sveta

Slavomír Michňák na Majstrovstvách sveta v katarskej Dohe potvrdil jeho majstrovstvo na koni na šírku, kde  spomedzi 202 pretekárov obsadil vynikajúce 13. miesto. 
Z dejiska šampionátu po kvalifikácii Slava Michňáka píše tréner Peter Krištof:
Slávko absolvoval dnes svoj viacboj po dlhšej prestávke. A práve úspešný viacboj, ktorý je aj cestou za postupom na OH (kvalifikácia bude o rok v Stuttgarte) bol hlavným cieľom na týchto MS. 

Svoje vystúpenie začal na preskoku, kde  skok „Jurčenko s obratom o 360 st.“ predviedol veľmi dobre. Žiaľ na bradlách sa dopustil hrubej chyby pri náročnom cvičebnom tvare „Heyly“ čo sa odrazilo na nižšej známke. Dobrý štandardný výkon podal na hrazde i na akrobacii, obe náradia bez väčšej chyby.

Na koni na šírku, kde v posledných rokoch dosahuje veľmi dobré výkony, sme očakávali prienik medzi najlepších. Náročnú zostavu (východzia známka 6 bodov) zacvičil dobre. Nevyhol sa žiaľ chybe v závere zostavy, kde stratil pravdepodobne 0,6 b. Domnievam sa napriek tomu, že ohodnotenie zostavy (13,333 b.) bolo nízke. V konečnom hodnotení i napriek  zaváhaniu obsadil výborné 13. miesto !!! K postupu do finále medzi najlepšiu osmičku pretekárov sveta mu chýbalo naozaj málo. 

Celkove som s jeho výkonom spokojný, cvičil elegantne. K splneniu cieľa – postupu na OH budeme musieť zvýšiť obťažnosť zostáv na viacerých náradiach. 


Ďakujem Slávovi za jeho zodpovedný prístup k tréningu.


výsledky kvalifikácie mužov 

C73Aog_Results_Team+Mixed_MenSenC1.pdf

C73G_All-Around_Individual_Results_MenSenC1.pdf

C73I_Floor Exercise_Results_MenSenC1.pdf

C73I_Horizontal Bar_Results_MenSenC1.pdf

C73I_Parallel Bars_Results_MenSenC1.pdf

C73I_Pommel Horse_Results_MenSenC1.pdf

C73I_Rings_Results_MenSenC1.pdf

C73J_Both_Vault_Results_MenSenC1.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu