Seminár trénerov gymnastiky pre všetkých, 15.-17.2.2019, Malinovo

Tréneri z 26 klubov z celého slovenska sa stretli počas víkendu v elfo clube v Malinove na seminári, ktorým sme odštartovali rok 2019. 

Rekordná účasť trénerov (60) sa zišla v krásnych priestoroch elfo clubu v Malinove, ktorého súčasťou sú aj 2 gymnastické telocvične, kde má svoje domovské sídlo Gymnastický klub Malina. Trojdňový seminár ponúkol účastníkom bohatý proram aj spoločenské vyžitie. Špeciálnym hosťom tohtoročného seminára bol Tatsuo Araki, člen komisie gymnastiky pre všetkých Medzinárodnej gymnastickej federácie, prezident GpV Ázijskej gymnastickej únie a profesor na tokyjskej univerzite Nittaidai. Araki účastníkom predstavil filozofiu a aktivity gymnastiky pre všetkých v Japonsku a predviedol cvičebné programy pre všetky vekové kategórie. Ďalším prednášajúcim bol Zdenek Ďuriš, kinezioterapeut, ktorý sa venuje prevencii pred zranením športovcov a liečbe pohybom. Zdenek nám tiež vysvetlil rozdiel medzi kinezioterapiou a fyzioterapiou na praktických ukážkach. Do tajomstva  choreografickej tvorby nás vtiahla absolventka VŠMU Dominika Malenovská, ktorá pre účastníkov vytvorila krátku choreografiu s ktorou tréneri ďalej pracovali. Prezident SGF Ján Novák prítomných informoval o zmenách a novinkách na SGF, predsedníčka sekcie GpV SGF Monika Šišková zhodnotila činnosť sekcie GpV v roku 2018 a prítomným predstavila plán činnosti na rok 2019.

Ako býva zvykom, seminár bol praktický a na jednotlivých prezentáciách bolo vidieť, že účastníkov pohybové prezentácie veľmi bavili a radi sa "zapotili". 

Poďakovanie patrí všetkým zainteresovaným z GK Malina, členom sekcie GpV SGF ako aj všetkým účastníkom a personálu elfo clubu a Pavlovi uhrinovi za krásne fotografie.

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu