Zelena JAma Open 2019

Družstvo našich junioriek v zložení Sára Surmanová, Lara Pálinkásová a Elenka Ušáková sa cez víkend zúčastnilo v Slovinsku medzinárodných pretekov ZELENA JAMA OPEN, kde v súťaži družstiev dievčatá obsadili 3. miesto. V jednotlivkyniach sa najlepšie darilo Sáre Surmanovej, ktorej patrilo vo viacboji celkové 7. miesto.

Vystúpenie našich dievčat hodnotí Nadežda Miklošová:

"Počas víkendu sa naše juniorské reprezentantky zúčastnili medzinárodných pretekov 3-členných družstiev a jednotlivkýň. V súťaži štarovalo 22 družstiev z  8 krajín a naše 3 dievčatá (Sára Surmanová, Lara Palinkášová, Elenka Ušáková) obsadili, spoločne so slovinským družstvom, veľmi pekné 3. miesto (89,90 boda). Žiaľ v splnení nominačných kritéríí na družstvo (94) na blížiaci sa EYOF, zaostali o 4,10 boda.

V súťaži jednotlivkýň si najlepšie počínala Sára Surmanová, ktorá, ktorá prešla 4-bojom bez pádu a v konkurencii 64 dievčat, obsadila výborné 7.miesto (46,10 boda), čím si už po 3.x splnila  nominačné kritéria jednotlivkýň na júnové Majstrovstvá sveta junioriek a júlový Európsky OH festival mládeže (nominač.kritéria – 16 bodov východzia, alebo 46 bodov výsledná známka). Ďalšia z našich dievčat – Lara Palinkášová osadila 15.miesto (43,60 boda). 3 náradia prešla veľmi dobre, na kladine ju však 3 pády pripravili o splnenie mominačných kritérií. 42. skončila 3. naša pretekárka – Elenka Ušáková, ktorá rovnako 3 náradia prešla veľmi slušne, ale 5 pádov na kladine ju pripravilo o lepšie umiestnenie. Dievčatám a ich trénerom srdečne gratulujeme a prajeme im úspešné pokračovanie v ďaľšom napredovaní."

Súčasťou výpravy boli trénerky Nadežda Miklošová a Adriana Korpová, za rozhodcovským stolíkom bola medzinárodná rozhodkyňa Viera Kotuličová.

Pretekov sa taktiež zúčastnili aj pretekárky z klubu Slávia UK Bratislava,  ktoré v hodnotení družstiev skončili na 12. mieste. 

Kompletné výsledky sú zverejnené nižšie

WAG_-_junior_-individual_results.pdf

WAG_-_junior_-team_results.pdf

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu