Anita Lamošová 0,05 bodu od medaily na Slovak Aerobic Open

Súťaž je zaradená v kalendári FIG v kategóriách juniorov a seniorov, kde sme mali najvyššie športové ambície. Naša najúspešnejšia pretekárka Anita Lamošová sa predstavila v sobotňajšej kvalifikácii jednotlivkýň senioriek, kde obsadila 2. miesto so ziskom bodov 19,650 za Francúzskou Alexiou Silva (19,850b). Za našou reprezentantkou sa na 3. mieste umiestnila česká pretekárka Barbora Karlíková, 19,550 bodu. Žiaľ výkon zo soboty sa v nedeľnajšom finále Anite nepodarilo zopakovať.

V nedeľňajšom finále si zlato vybojovala Češka Barbora Karlíková, 19,800 bodu, striebro si odniesla Francúzka Alexia Silva, 19,700 bodu a bronz patrí pretekárke z Turecka Nazli Ozgor, 19,600 bodu. Len 0,05 bodu za tretím miestom zaostala naša reprezentantka Anita Lamošová, 19,550 bodu. Ďalšie slovenské reprezentantky sa vo finále umiestnili na 8. mieste - Alena Učňová, 18,00 bodu a na 9. mieste Frederika Sýkorová, 17,650 bodu.

Slová Anity Lamošovej k 2 súťažným dňom a jej predvedeným výkonom: "Na 20. ročník Slovak Aerobic Open som išla najmä s cieľom zacvičiť bezchybnú zostavu, obhájiť titul majsterky Slovenska a zabojovať o medailu v medzinárodnej konkurencii. Po sobotnej kvalifikácii, kedy som napriek neuznaniu dvoch cvičebných tvarov obsadila druhú priečku v medzinárodnej konkurencii, vzrástla moja nádej na úspešné finále. Žiaľ, v nedeľu sa mi opäť zostava nepodarila podľa mojich predstáv. Snažila som sa ísť na istotu, čo sa mi v konečnom dôsledku neoplatilo, nakoľko mi nešťastne ušla bronzová medaila o 0,05 bodu. Mrzelo na to o to viac, že predvedenie mojej plnej obťažnosti by stačilo na celkovú výhru. Titul majsterky Slovenska sa mi obhájiť podarilo, no svoj stanovený cieľ som splnila len čiastočne."

V kategórii junioriek nás vo finále reprezentovali 3 pretekárky: 8. miesto Nina Ábelová 17,350 bodu, 9. miesto Lucia Kanožayová 17,100 bodu a Nella Novotná 15,800 bodu.

Všetky výsledky nájdete v kalendári pod podujatím.

Organizujúcim klubom pretekov bol z poverenia SGF Vysokoškolský klub FTVŠ UK Bratislava. Svojej úlohy sa za výdatnej pomoci Se SGF zhostil vynikajúco. Ku kvalitným podmienkam pre pretekárov nepochybne prispela aj nová aerobiková podlaha, ktorú SGF zabezpečilo z rozvojového projektu FIG.

Podujatie obohatilo aj priame vysielanie cez internet, ktoré sme zabezpečili pre naše podujatie po prvýkrát. Vysielanie malo veľký úspech a počet odberateľov prekvapil nielen organizátorov, ale aj sprostredkovateľov vysielanie. Tých sme prekvapili aj celkovou organizáciou. Tu sú slová uznania, ktoré nám po podujatí poslali mailom: "Chcel by som sa Vám poďakovať za pozvanie a tiež by som chcel vysloviť veľkú pochvalu pre Vás ako organizátorov. Dávno som nezažil tak detailne a kvalitne pripravené podujatie. Vyše 20 rokov sa zúčastňujem súťaží v tanečnom športe, ale úroveň, akú sa podarilo dosiahnuť Vám, sa v našom segmente nedarí roky rokúce. Budem musieť referovať, aby si tanečný zväz bral od Vás príklad v každom smere :). Som rád, keď vidím, ako sa veci dajú robiť a nehľadajú sa dôvody, prečo to nejde.



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu