dfr

30. ročníka udalosti SUZUKI WORLD CUP 2019 sa po prvý krát zúčastnila aj reprezentácia Slovenska. Slovensko reprezentovala naša najlepšia seniorka Anita Lamošová, ako rozhodkyňa pôsobila Oľga Kyselovičová a trénerskú činnosť zastávala Petra Tomková. 

Tradícia tejto medzinárodnej akcie odzkradľovala výbornú pripravenosť a organizáciu. Atmosféra v hale Ota City General Gymnasium bola nie len súťažná ale aj priateľská. Slovenská výprava bola ubytovaná v oficiálnom hotely  Shinagawa Price Hotel.

Slovenská výprava pricestovala do miesta konania súťaže 11.4., kedy prebehla akreditácia. Na druhý deň 12.4. prebehla orientačná porada vedúcich delegácii, trénerov a rozhodcov, porada rozhodcov a tréningy. S tréningom Anity Lamošovej sme boli spokojní, tak ako aj ona sama, keď pôsobila vyrovnane a sebavedomo. Snažili sme sa, aby bola čo najviac aklimatizovaná na podmienky a súťažný priestor. 

Počas dlhého a náročného tretieho dňa prebiehali kvalifikácie žiackych, juniorských (medzinárodné preteky) a seniorských kategórii (svetový pohár). Anita Lamošová pretekala v kategórii seniorky so štartovým číslom 17. Po fyzickej stránke bola pripravená podať kvalitný výkon, čo sa snažila držať aj psychicky a nepodľahnúť súťažnému tlaku. Bohužiaľ, v predposlednom prvku došlo k pádu, čo Anitu stálo veľmi veľa. V technickom hodnotení dostala bodovú zrážku, čo je bohužiaľ negatívne hodnotené aj v umeleckom prejave. So známkou 18,250 b. sa umiestnila v konečnom poradí na 20. mieste. V nedeľu 14.4. sme našu pretekárku bohužiaľ vo finále nevideli, sledovali sme ale seniorské finále plné výborných výkonov.

Slovenská výprava cestovala späť 15.4., s večerným príletom do Viedne.


Výsledky


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu