f

35. ME v modernej gymnastike sa uskutočnili v Baku, ktoré sa v posledných rokoch stáva „hlavným mestom európskej a svetovej gymnastiky“.

 V roku 2015 odovzdali v Baku do užívania pre gymnastický svet neuveriteľnú gymnastickú halu, v ktorej sú fantastické tréningové a súťažné podmienky. Organizátor mal k dispozícii 12! kobercov ( všetky aj s podlahou), čo umožňovalo dostatočný čas na tréning pre všetkých 35 delegácií. Hlavný objekt – Národného gymnastického centra je celoročne využívaný hlavne pre modernú gymnastiku. Vedľa stojí ďalšia nafukovacia hala s rozmermi cca 100 x 70 m. Tento objekt je využívaný hlavne pre športovú gymnastiku ( 3 podlahy, všetky náradia pre mužov a ženy po 4-6 ks) a rôzne tumblingové dráhy a pod.

V krátkej dobe sa gymnasti presunú do nových  dvoch obrovských hál v tesnom susedstve, ktoré sú pred dokončením. V národnom centre pracuje niekoľko desiatok profesionálnych trénerov, choreografov, ostatných špecialistov, lekárov, masérov...


Slovensko malo na ME zastúpenie troma pretekárkami v seniorskej kategórii, ME junioriek v spoločných skladbách sme pre nepripravenosť skladieb vynechali, dievčatá sa predstavia až na MS v Moskve v júli.

V seniorskej kategórii pretekalo 61 dievčat z 35 štátov. Naša najúspešnejšia pretekárka Xénia Kilianová pretekala v kompletnom štvorboji, ďalšie dievčatá Natáliya Poliaková a Kristína Semanová zhodne v dvoch náčiniach. Všetkých 8 zostáv predviedli dievčatá bez hrubej chyby, ale nevyhli sa menším zaváhaniam, ktoré ich obrali o niekoľko desatín bodu v obťažnosti a tým aj o lepšie umiestnenie v silnej medzinárodnej konkurencii. Trénerky ale hlavne dievčatá sú si svojich chýb vedomé a na včerajšom krátkom hodnotení všetkých členov výpravy vyjadrili odhodlanie predovšetkým zvýšiť obťažnosť do MS, ktoré budú opäť v Baku v septembri tohto roku. Za vzornú reprezentáciu SGF a Slovenska patrí poďakovanie nielen pretekárkam, ale i ich trénerkám Adele Dimovej, Tatiane Motolíkovej a Lube Kilianovej. 


Výsledky nájdete nižšie.


Fotogaléria

SENIORS - Individual - Qualification Ball ApparatusResultsRg.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Clubs ApparatusResultsRg.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Hoop ApparatusResultsRg.pdf

SENIORS - Individual - Qualification Ribbon ApparatusResultsRg.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu