MSJ

Naša jediná juniorská reprezentantka Sára Surmanová ukončila svoje účinkovanie na 1. Majstrovstvách sveta junioriek dnešnou kvalifikáciou. Vo viacboji obsadila 96. miesto (42,332 b. )

Sára Surmanová mala v maďarskom Gyori na 1. Majstrovstvách sveta svoju  premiéru na podujatí takéhoto typu. Na pódiovom tréningu predviedla veľmi slušný výkon, čo sľubovalo kvalitné vystúpenie počas pretekov. Žiaľ, na poslednom náradí, na preskoku pri premet salto vpred si "štajfla" kolená, čím jej ďalšie účinkovanie na MSJ bolo ohrozené. No vďaka odbornej pomoci lekára a fyzioterapeta organizačného výboru sa Sára kvalifikácie mohla zúčastniť . Po zvážení a dohode s trénerkou ale absolvovala zľahčený preskok.


Sárka ale v kvalifikácii zaplatila svoju nováčikovskú daň, jej prílišná zodpovednosť a snaha podať čo najlepší výkon spôsobili presný opak. Dohromady 4 hrubé chyby, skok na preskoku s nižšou východzou známkou ju obrali o lepšie bodové hodnotenie a celkové umiestnenie.


Oceňujeme, že Sára i napriek uboleným kolenám sa rozhodla zabojovať v kvalifikácii a nevzdala to. Veríme, že neúspech ju neodradí, ale práve naopak, povzbudí do ďalšej tvrdej práce v príprave.

Už o 3 týždne ju čaká účasť na ďalšom významnou podujatí, na Európskom mládežníckom 

festivale , kde bude mať šancu opraviť chyby z dnešného dňa.


výsledky sú zverejnené v prílohe

C73H_Individual_All-Around_Results_WomJunC1.pdf

C73C_Results_Team_WomJunC1.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu