Muži aj ženy majú pódiové tréningy na MS za sebou!

Rekordný počet zúčastnených krajín na MS v športovej gymnastike dáva predpoklad k vynikajúcim výkonom, ale aj k tvrdým zápolenia o každú stotinku bodu, ktorá môže rozhodnúť o účasti na Olympijských hrách v Tokiu 2020! 

Celkovo sa MS zúčastní 92 krajín a podľa dnešných upravených štartových listín bude o tituly majstra sveta a ďalšie umiestnenia  bojovať 288 mužov a 259 žien. Dnešným dňom sa pre našich gymnastov skončili pódiové tréningy, ženy Barbora Mokošová a Chiara Bunce ho absolvovali pod vedením trénerov Kataríny Krekáňovej a Martina Zvala v pondelok veľmi dobre, aj keď Barbora Mokošová zápasí so zranenou nohou. Slavomír Michňák mal pódiový trénig dnes. Slavo prešiel dobre všetkými 6 náradiami, k dispozícii má ešte 3 dni tréningov, na ktorých môže chýbajúce detaily s trénerom Petrom Krištofom doladiť. Dievčatám ostáva na tréningy už len jeden deň, v piatok ich čaká kvalifikácia, Slavo bude súťažiť v nedeľu.

Rozhodca Ľuboš Rupčík bude rozhodovať ako rozhodca nominovaný FIG v pozícii D1 na hrazde, rozhodkyňa Zuzana Cerovská Purdeková do kvalifikácie vyžrebovaná nebola, takže ju počkajú až finálové súťaže.

Novinkou tohtoročných majstrovstiev sveta je podporný systém pre rozhodcov, ktorý vyvinula japonská firma FUJITSU. Ide o skok do budúcnosti, keď pomocou 3D senzorov na tele gymnastov bude mať "Superior Jury" k dispozícii záznam z cvičenia, ktorý im umožní  presnejšie určiť D známku. Tento systém bude na FIG súťaži použitý oficiálne po prvýkrát ( test bol n MS 2018 v Dohe) a snímať cvičenie budú na 4 náradiach: koni na šírku, kruhoch, preskoku mužov aj žien a na kladine v test verzii. Táto pomoc bude využívaná na MS pri protestoch a sporných rozhodnutiach. Veríme, že aj toto  pomôže k objektívnejšiemu hodnoteniu.  

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu