zivotné jubilem_Potisková

V týchto dňoch sa dožíva životného jubilea 60. rokov jedna z našich najúspešnejších slovenských športových gymnastiek – Ingrid Potisková .

Narodila sa v Bratislave 5.12.1959, jej gymnastický talent objavila pani Macháčková, úspešná trénerka klubu AŠK Inter Bratislava. Ingrid Potiskovú si fanúšikovia pamätajú ako Ingrid Holkovičovú, členku družstva Československa, ktoré na Letných olympijských hrách 1976 v Montreale vybojovalo piate miesto. Na týchto OH  sa prebojovala aj do finále viacboja medzi 24 najlepších gymnastiek sveta, kde obsadila 15. miesto. 

Okrem bojovnosti a pracovitosti vynikala pohybovou krásou, šarmom a prepracovaným estetickým cítením pohybu. To bol kľúč, ktorý jej otváral dvere a zabezpečoval úspech v rokoch 1973-1977. Vyvrcholením jej športovej kariéry boli majstrovstvách Európy v roku 1977 v Prahe, kde získala výborné 8. miesto. Tiež sa prebojovala a štartovala v troch finálových disciplínach. Na bradlách obsadila 4. miesto, na kladine piate a na prostných šieste.

Športovú kariéru ukončila v roku 1978, odkedy sa začala venovať trénerskej práci v klube AŠK Inter Bratislava. Medzi jej najúspešnejšie odchovankyne patrili Zuzana Krajčiová, účastníčka ME senioriek v roku 1994 a SP, majsterka ČSFR, absolútna majsterka Slovenska (1994) vo viacboji. Tiež aj Katarína Dobiášová, - účastníčka významných medzinárodných podujatí a majsterka Slovenska.

V súčasnosti Ingrid Potisková pracuje ako pedagóg na Vysokej škole ekonomickej v Bratislave, je prezidentkou klubu AŠK Inter Bratislava, kde sa predovšetkým venuje práci so začínajúcimi gymnastkami.


My jej prajeme krásne oslavy jubilea a najmä veľa zdravia a elánu i do ďalších rokov.




  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu