Súťažná premiéra aerobičiek v Litve

Na tohtoročnú premiérovú FIG súťaž vycestovali naše športové aerobičky do Litvy, do mestečka Prienai, kde sa v dňoch 20.-22.februára konali medzinárodné majstrovstvá krajiny  „3rd Lithuanian Open Championships“ za účasti 8 delegácií (BLR, ESP, EST, ITA, LAT, RUS, SVK, LTU).

     Skromná výprava v zložení Anita Lamošová, Marcela Brestovká, Martina  Brestovská a Alena Učňová, s trénerkou a rozhodkyňou v jednej osobe - Oľgou Kyselovičovou (všetky VŠK FTVŠ UK Lafranconi) mala na pretekoch viaceré špecifické ciele, hlavne však preveriť výkonnosť dievčat, či nové alebo upravené zostavy pred najdôležitejšími súťažami sezóny. 


    Najviac so svojimi výkonmi môžu byť spokojné Anita Lamošová a Marcela Brestovská, ktoré sa v konkurencii 14 jednotlivkýň postúpili do finále z 1. a 3. miesta. Anita, napriek tomu, že svoju novú zostavu nemá ešte úplne „zažitú“ potešila veľmi dobrým a komplexným výkonom po oba súťažné dni. Evidentne zaujala aj medzinárodný rozhodcovský panel, ktorý ohodnotil jej športový výkon v kvalifikácii známkou 20,100 b. Motivácia zvíťaziť sa odzrkadlila aj vo finále, kde Anita dosiahla ešte vyššiu  známku - 20,500 b. a získala tak cenné tohtoročné prvé zlato. Marcela v kvalifikácii išla sebavedomo a s plnou obťažnosťou, kde dosiahla známku 19,100 b. Škoda, že svoj výborný výkon nezopakovala, nižšia obťažnosť a celková známka vo finále - 18,850 b. ju odsunula na nepopulárne 4. miesto. 


     Alena Učňová urobila chyby najmä v obťažnosti a aj napriek umiestneniu na 6. mieste a známke 18,650 b. sa podľa vopred zvoleného kľúča do finále neprebojovala. Pochvalu si zaslúži aj Martina Brestovská, ktorá však v prvom rade musí zapracovať na technickom predvedení cvičebných tvarov.


     Vo finále sa predstavilo aj trio v novom zložení: Brestovská Martina – Brestovská Marcela – Učňová Alena, ktoré spolu trénuje len niekoľko týždňov. Potešila nás nie len zlatá medaila, ale predovšetkým do budúcnosti sľubná známka 19,066 b. 


Ďakujeme!


Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu