Gymnastická sezóna dostala nateraz stopku, Barbora Mokošová však zostáva optimistická

Ako momentálne trénuje Barbora MOKOŠOVÁ a ako sa vysporiadala so súčasnou situáciou? Prečítajte si v článku uverejnenom na stránke SOŠV .

Športová gymnastka Barbora Mokošová sa momentálne môže pripravovať len v obmedzenom režime, avšak verí, že situácia sa čoskoro zlepší. Preloženie olympijských hier berie ako fakt, ku ktorému viedol terajší stav vo svete.

Slovenská gymnastická jednotka vníma aktuálnu situáciu okolo koronavírusu, ktorá zabránila štartu novej sezóny, veľmi pozorne. „Som z aktuálnej situácie veľmi smutná. Na úvodný Svetový pohár v Dauhe sme nemohli odcestovať a bol oficiálne zrušený.”


Neviditeľný nepriateľ neobišiel ani očakávané majstrovstvá Európy v športovej gymnastike v Paríži. „Bohužiaľ, organizátori museli aj európsky šampionát preložiť na jeseň. Je to veľmi smutný začiatok roka.” 

"medzičasom Európska gymnastika majstrovstvá Európy v športovej gymnastike definitívne zrušila - pozn. SGF"


Trénovať sa dá len obmedzene

Účastníčka olympijských hier v Riu sa momentálne pripravuje len v obmedzenom režime rovnako ako mnohí iní vrcholoví športovci. „Trénujem vonku, hlavne behávam. Dá sa teda trénovať aspoň kondične.”

Mokošová je presvedčená, že s úsmevom ide všetko ľahšie. „Snažím sa však venovať všetkému, čomu sa teraz dá. Pre kvalitný tréning chcem urobiť všetko a ešte oveľa viac.”


Preloženie olympiády má logiku, netreba strácať optimizmus

Rodáčka z Bratislavy berie odklad olympijských hier ako fakt, ktorý je logickým vyústením udalostí posledných dní a týždňov. „Pre mňa to nie je veľký šok, bola som na to celkom pripravená. Myslím si, že je to v momentálnej situácii najlepšie riešenie. Momentálne je koronavírus tak rozšírený, že by olympijské hry neboli bezpečné. Vnímam to ako správne rozhodnutie."


Študentka Fakulty telesnej výchovy a športu si síce miestenku vybojovala už na minuloročných majstrovstvách sveta v nemeckom Štuttgarte, no myslí aj na svojich kolegov. „Veľmi veľa športovcov sa ešte nekvalifikovalo a nemá miestenku. Všetky športoviská sú zatvorené. Nedá sa športovať, všetky podujatia sa rušia.” Barboru však neopúšťa optimizmus. „Verím, že sa to čoskoro vyrieši a všetci sa vrátime na športoviská.”

web SOŠV


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu