Michal Csiaki oslavuje

V týchto dňoch oslavuje Michal Csiaki významné životné jubileum, 80 rokov.

Michal Csiaki, v našej gymnastickej rodine prezývaný ako ujo Miško sa narodil 26.septembra 1940 neďaleko rumunských hraníc v maďarskej obci Pitvaroš. Neskôr sa spolu s rodičmi presťahovali žiť na Slovensko, do Senca. Jeho veľkou vášňou bol tanec, niekoľko rokov pôsobil ako profesionálny tanečník v Československom štátnom súbore piesní a tanca, s ktorým precestoval viacero krajín sveta. Do gymnastickej rodiny vstúpil sobášom s bývalou gymnastkou, úspešnou juniorskou reprezentantkou Dagmar Krajčírovou (sestra Mariky Krajčirovej- Némethovej) Spoločne s manželkou Dášou  pôsobil  takmer 23 rokov ako správca gymnastickej telocvične BSP Vinohrady Bratislava.  Tu sa veľmi zodpovedne staral o čistotu telocvične a funkčnosť náradia. No nebol len správcom telocvične, ale aj človekom, ktorý bol vždy ochotný pomôcť v každej situácii. Svojou srdečnosťou a veselou povahou zabával celé svoje okolie, čím si získal sympatie a obľúbenosť u väčšiny svojho okolia.


Slovenská gymnastická federácia jubilantovi želá všetko najlepšie, veľa zdravia, rodinnej pohody a elánu do ďalších rokov !


Foto_album rod. Csiakiovej



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu