EUROGYM a European Gym for Life Challenge v roku 2021 je ZRUŠENÝ!!!

Vážený priatelia gymnastiky pre všetkých,  
Organizačný výbor spolu s Islandskou gymnastickou federáciou po niekoľkých týždňoch zvažovania všetkých pre a proti sa rozhodli zrušiť European Gym for Life Challenge a EUROGYM, ktoré sa mali konať v roku 2021. Obidve podujatia boli plánové na rok 2020, ale kvôli pandémii COVID -19 boli posunuté na rok 2021.

Európska Gymnastika rešpektuje toto rozhodnutie a rozumie všetkým predloženým dôvodom.

Neistota pre organizátora aj prihlásené kluby a účastníkov je obrovská v súčasnej zložitej pandemickej situácii na celom svete. 


Predkladáme Vám zopár dôvodov zrušenia podujatia:


Vládne reštrikcie

Islandské Ministerstvo zdravotníctva nemôže vydať súhlas na také veľké podujatie v lete 2021.  Od marca 2020 sa situácia stále mení, riziko zrušenia pretrváva a čím neskôr takéto rozhodnutie  bude, tým budú škody väčšie. 


COVID v Európe a možná infekcia na festivale

Pandemická situácia v Európe by výrazne ovplyvnila EUROGYM, a museli by sa dodržiavať striktné pravidlá ohľadne odstupu a dezinfekčných usmernení. Vlády bojujú s vírusom rôznymi spôsobmi, čo spôsobuje problémy s cestovaním medzi krajinami.

Ak by sa infekcia COVID vyskytla počas EUROGYMU, malo by to rozsiahly vplyv na všetkých účastníkov festivalu.  Organizátor nie je ochotným prijať takú obrovskú zodpovednosť, ktorá by mohla postihnúť tisíce detí.


10% účastnícky poplatok

Podľa dokumentov Európskej gymnastiky pre EUROGYM a European Gym for Life Challenge,  10% účastnícky poplatok, ktorý bol už na organizačný výbor uhradený je nevratný. Organizátor však hľadá riešenie ako preplatiť túto sumu každému prihlásenému účastníkovi. Riešenie nie je jednoduché, bude to trvať nejaký čas a výsledok nie je zaručený. Organizátor bude národné federácie priebežne informovať. 


Veľa naplánovaných  športových podujatí z roku 2020 sa pravdepodobne presunie na budúci rok. EUROGYM nie je súťažné športové podujatie, je o spoznávaní nových ľudí a aktívnej účasti na ňom. Podujatie s reštrikciami by nebolo úspešné a pozitívne pre  Európsku mládež.

Prajeme vám, aby ste zostali v bezpečí pri tejto svetovej pandémii a dúfame, že pochopíte rozhodnutie organizátora.


EUROGYMU a European Gym for Life Challenge  sa mali zúčastniť aj  4 slovenské kluby:

- AriwaGym- OZ

- Dolandgym Ludanice

- KŠG Slávia Trnava

- Malina Gymnastické Centrum




  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu