4. World Gym for Life Chalenge Lisabon 2021

Portugalská gymnastická federácia je jednou z najaktívnejších národných federácií. Ročne organizuje veľké množstvo podujatí na európskej a svetovej úrovni. Tomu, že si takéto niečo môžu dovoliť vďačia nielen vybudovanej športovej infraštruktúre v celej krajine, ale aj aktívnej práci miest, ktoré sa samé hlásia a bojujú o organizáciu veľkých športových podujatí. Uvedomujú si totiž, že okrem prínosu pre obyvateľstvo vo forme športových výkonov majú tieto podujatia aj nemalý finančný prínos pre mesto a región. 

V oblasti gymnastiky pre všetkých sme aj my boli súčasťou Svetovej gymnaestrády v roku 2003 v Lisabone, tentoraz je to World Gym for Life Challenge opäť v Lisabone v roku 2021. Prečo Lisabon? Organizátori takto chcú prispieť k programu Euróspkeho mesta športu, ktorým bude Lisabon v roku 2021.

Momentálna situácia vo svete s pandémiou Corona vírusu je veľmi zložitá a prináša zložité situácie, ktoré musia byť vyriešené v prospech zdravia obyvateľstva, ale ja v prospech organizátorov a všetkých, ktorí sa na podujatie pripravovali niekoľko rokov. „Každá kríza prináša výzvy“ ako povedal prezident MOV Thomas Bach. 

Naše 4 skupiny ( Donaldgym Ludanice, KGŠ Slávia Trnava, Ariwa Bratislava a Malinagym Malinovo) v celkovom počte viac ako 100 členov sa poctivo pripravovali na svoje vystúpenia na Eurogyme – mládežníckom gymnastickom festivale, ktorý sa mal konať v júli 2020 na Islande. Pripravené boli vystúpenia, kostýmy, letenky, zabezpečené ubytovanie. Situácia vo svete žiaľ nedovolila organizátorom zorganizovať podujatie podľa plánu, a tak ho presunuli na júl 2021. Žiaľ, aj to je momentálne už minulosťou. Gymnastická federácia na Islande a organizačný výbor nevedeli zaručiť vrátenie finančných prostriedkov v prípade zrušenia podujatia a tak sa rozhodli podujatie zrušiť. 

Portugalskí organizátori stále o svoje podujatie bojujú a dokonca napriek tomu, že už je po termíne predbežných  prihlášok, prijímajú ďalšie, možno práve od skupín, ktoré prišli o svoju účasť na Eurogyme.  Cesta do Lisabonu je preto ešte stále otvorená pre Vás všetkých!

Po termíne predbežných prihlášok dostali organizátori takúto podporu od skupín z celého sveta. Prihlásilo sa:

30 krajín, 5 svetadielov, 88 skupín a 2 500 účastníkov

  

Kto na predchádzajúcich podujatiach reprezentoval Slovensko?

Dornbirn ´99        KGŠ Slávia Trnava

               ZK Baník Prievidza

Kapské mesto ´13       Diamant Košice

               KGŠ Slávia Trnava

Vestfold ´17        Diamant Košice

Lisabon ´21        ????


Čo je to World Gym for Life Challenge?
Je to súťažná prehliadka pohybových skladieb pre skupiny všetkých vekových kategórií s ľubovoľným obsahom v trvaní max. 5 min.
Súťažné kategórie:
? Gymnastika a tanec – malé skupiny do 20 cvičencov
? Gymnastika a tanec – veľké skupiny nad 21 cvičencov
? Gymnastika na náradí - malé skupiny do 20 cvičencov
? Gymnastika na náradí - veľké skupiny nad 21 cvičencov

Organizačné zabezpečenie
? Ubytovanie – účastníci majú na výber ubytovanie v školách, v hosteloch aj hoteloch. Podľa vlastných možností a výberu.
? Stravovanie – organizátor ponúka pestré stravovanie počas celého podujatia v mieste podujatia
? Turistické vyžitie – bohatá ponuka výletov po Lisabone a okolí

Program podujatia 
Príchod skupín je v pondelok 12.7.2021, oficiálne otvorenie bude 13.7. Program pokračuje vystúpeniami skupín, vystúpenia v meste (show performances), workshopmi, Gala programom a záverečným ceremoniálom. Odchod je 18.7.2021.

Registrácia 
? Predbežná registrácia do 13. októbra ( ale stále je možnosť prihlásenia)
? Definitívna registrácia do 13. mája

Účastnícka karta
? Vstup na všetky súťažné prehliadky
? Miestna doprava ( 13.-18.7.)
? 50% zľava na lístok na Gala program
? Otvárací a záverečný ceremoniál
? Vystúpenia v meste
? Workshopy
V prípade záujmu o ceny účastníckej karty, ubytovania a stravovania kontaktujte Máriu Andrejkovičovú: andrejkovicova@sgf.sk
V prílohe nájdete plné znenie Newslettera číslo 2.

World Gym for Life Challenge - Newsletter 2 - slov. abstrakt.pdf

World Gym for Life Challenge Newsletter 2, oct. 2020 public.pdf



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu