Zahraničné sústredenie gymnastov

Športoví gymnasti Barbora Mokošová, Matej Nemčovič a Oliver Kasala pod vedením trénera Martina Zvala odcestovali začiatkom tohoto týždňa na 10 dňové sústredenie do gymnastického centra v chorvátskom Osijeku, kde prebieha ich záverečná časť prípravy pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy v Tureckom Mersine.

Pandémia koronavírusu značne zasiahla aj do života našich reprezentantov. 

Pôvodne sa gymnasti pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy mali pripravovať v karanténnom centre v Xbionic sphere v Šamoríne. No nakoľko ponúknuté podmienky neboli vyhovujúce, tréner Martin Zvalo sa rozhodol ich prípravu riešiť v zahraničí. A tak na poslednú chvíľu naša výprava odcestovala do gymnastického centra v Osijeku. 

Vďaka veľmi dobrej a promptnej spolupráci s gymnastickým centrom v Osijeku sa Se SGF podarilo  vo veľmi krátkom čase zorganizovať sústredenie vo výborných podmienkach, za čo im patrí poďakovanie. 


K výprave sa pridal aj Peter Vidricko, nádejný gymnasta, ktorý bol v tomto roku zaradený do juniorského reprezentačného výberu SR.


Počas tohoto víkendu sa v Osijeku budú organizovať majstrovstvá CRO, ktorých sa budú môcť zúčastniť aj naši reprezentanti (pretekať budú mimo súťaž). Nakoľko celý rok nepretekali, je to výborná príležitosť, kde si pred ME budú môcť preveriť svoju výkonnosť, budú môcť zažiť trochu pretekárskej atmosféry a stresu :-)


Všetkým držíme palce v záverečnej časti prípravy pred ME 2020???

Fotogaléria



  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu