Na majstrovstvách Európy s dvomi juniormi

Už iba niekoľko dní ostáva do začiatku 34. majstrovstiev Európy v športovej gymnastike mužov. Do tureckého mesta Mersin vycestuje pod vedením trénerov Martina Zvala a Petra Krištofa dvojica nádejných juniorov – Matej Nemčovič a Oliver Kasala.

Pôvodný termín majstrovstiev Európy bol na jar tohto roka, pandémia Covid-19 však zapríčinila ich odklad a tiež zmenu dejiska. Športoví gymnasti sa po dlhých rokovaniach napokon predstavia v Turecku. Niektoré krajiny odmietli účasť na šampionáte na poslednú chvíľu, čo sa odzrkadlilo na počte prihlásených. Podľa poslednej aktualizácie sa predstaví v Mersine 62 seniorov (bez zastúpenia SR) a 65 juniorov z 20-tich štátov (za SR M. Nemčovič, O. Kasala)


Pre dvojicu našich reprezentantov budú MEJ prvým štartom po ročnej pauze, zapríčinenej pandémiou Covid-19. Pôvodne pre seniorov mal byť šampionát kvalifikáciou na OH 2020 (21), no vzhľadom na súčasnú celosvetovú situáciu sa tak nestane. 


Formát súťaže pre juniorov bude pozostávať z kvalifikácie družstiev, v ktorej budú bojovať pretekári o postup jednotlivcov do finále viacboja, ale aj o postup do finále na jednotlivých náradiach.


Celá súťaž sa uskutoční za prísnych epidemiologických opatrení. Podmienkou účasti je preukázať sa pri akreditácii negatívnym výsledkom testu na Covid-19, zároveň sú všetci účastníci povinní absolvovať v dejisku opätovné PCR pretestovanie. Až v prípade negatívneho výsledku z tohto testu, bude pretekárom umožnený štart na šampionáte.

 

Oficiálny program majstrovstiev Európy (juniori):

7.12.2020/ pondelok, pódiový tréning 

9.12.2020/streda, kvalifikácia 

11.12.2020/piatok, finále viacboja 

13.12.2020/ nedeľa, inále na náradí 


Pozn.: Naši reprezentanti budú súťažiť v 3. slede, začínať budú na kruhoch o 18,00 hod (miestny čas)




  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu