šamorín

Vzhľadom na pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu, počas ktorej sú telocvične zatvorené, sa sekcia športovej gymnastiky žien spoločne s modernými gymnastkami vracia po krátkej pauze do Karanténneho centra pre vrcholový šport v Šamoríne.
Výprava v zložení 25 športovcov, 9 trénerov, 2 fyzioterapeuti a 1 baletka odišla do Šamorína vo štvrtok 4.2. Vzhľadom na to, že sa v Šamoríne minulý týždeň vyskytli prípady na ochorenie Covid-19, sprísnilo Karanténne centrum podmienky pre vstup. Pri nástupe do „bubliny“ sa všetci museli preukázať negatívnym výsledkom testu a následne povinne absolvovali opätovné pretestovanie PCR testami (aj tí, ktorí Covid-19 už prekonali).
Športové a moderné gymnastky budú v Šamoríne trénovať do nedele 14.2. O regeneráciu sa opäť bude starať Nina Nováková a Zdenek Ďuriš, ktorý si pôsobenie v „bubline“ predlžuje. Od 28.1. do 4.2. sa staral o sekciu športového aerobiku.
Moderné gymnastky sa v Šamoríne pripravujú na Svetový pohár, ktorý sa uskutoční koncom marca v Sofii. Slovensko bude reprezentovať seniorská spoločná skladba a jedna jednotlivkyňa. Od 8. februára sa k športovým a moderným gymnastkám opäť pridajú aj športoví gymnasti spoločne s Barborou Mokošovou, ktorá v Šamoríne bude dolaďovať formu. Už 10. marca ju totiž čaká prvý tohtoročný štart na Svetovom pohári v Dohe. 

Viac informácií o živote v „šamorínskej bubline":
Regenerácia moderných gymnastiek v bublineMokošová opäť trénuje v Karanténnom centreŠportové gymnastky v X-BIONIC® SphereŠportové gymnastky ukončili sústredenie v Šamoríne


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu