Sieň slávy SGF

Košickú rodáčku priviedol aj so sestrou Dagmar ku gymnastike otec, sám gymnasta a tréner. Marianna rýchlo napredovala, vyhrávala žiacke aj dorastenecké súťaže a v roku 1963 už bola v kádri, ktorý sa pripravoval na olympijské hry v Tokiu. 

Na svojej prvej olympiáde sa podieľala na striebre tímu a sama obsadila vo viacboji 21. miesto. Striebro v družstvách získala pod piatimi kruhmi aj v roku 1968 v Mexico City.

Na svojej tretej olympiáde v roku 1972 v Mníchove skončila s družstvom na piatom mieste. Bola členkou družstva, ktoré na MS 1966 v Dortmunde získalo zlaté medaily. Svoje najväčšie osobné úspechy zaznamenala o rok neskôr na ME v Amsterdame.

Po tretej účasti na olympijských hrách ukončila Marianna Némethová-Krajčírová obdivuhodnú gymnastickú kariéru. Vďaka úspechom, ktoré počas nej dosiahla, sa stala najúspešnejšou slovenskou gymnastkou v histórii.

Marianna Némethová-Krajčírová


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu