FESTIVAL POHYBOVÝCH SKLADIEB S REKORDNOU ÚČASŤOU

Sobotňajší 28. ročník Festivalu pohybových skladieb v Trnave prekonal všetky očakávania! V Mestskej športovej hale sa zišlo takmer 600 súťažiacich vo všetkých vekových kategóriách a neskutočných cca 2400 divákov.

Celé podujatie sprevádzala priam elektrizujúca atmosféra. Diváci odmeňovali súťažiacich od 4 do 84 rokov veľkým potleskom. Úroveň festivalu bola vynikajúca. K bezchybnej organizácii prispeli trénerky z Klubu gymnastických športov Slávia Trnava, ako aj ostatní členovia organizačného tímu SGF. To, že to bol dosiaľ najvydarenejší ročník potvrdila i hlavná rozhodkyňa Milka Fialová, najvýznamnejšia odborníčka na Slovensku na pohybové skladby.

Dievčatá aj chlapci, dámy a páni, z Košíc, zo Spiša, Liptovského Mikuláša, či Skalice alebo domácej Trnavy, gymnastky, tanečníci, aerobičky...rôznorodí účastníci sa stretli na ploche športovej haly, aby vyjadrili svoju radosť z pohybu prostredníctvom pohybových skladieb. 

Videli sme veľké skupiny, kde choeografia a súlad medzi cvičiacimi prekonal očakávania, videli sme dámy, ktoré si užívajú hudbu, či vedia čarovať s paličkami, malé žabky, tučniakov, pirátky...skvelé rekvizity. 

Skladba Modelky v podaní dievčat z Donaldgym Ludanice, autora Vladimíra Káčera, očarila každého diváka a porotu natoľko, že jej udelila maximálny počet bodov. Dievčatá tak právoplatne získali titul Absolútny víťaz.

 Festival pohybových skladieb je jedna z najstarších akcií pod hlavičkou SGF. Jeho krása spočíva v rôznorodosti vystúpení, voľnosti prejavu, možnosti zúčastniť sa, ktorá je naozaj pre každého, kto miluje pohyb bez rozdielu veku, pohlavia, či športových skúseností. 

Ešte podlaha v športovej hale v Trnave nevychladla úplne po vystúpeniach našich cvičiacich a my už pripravujeme ďalší ročník, na ktorý vás už vopred srdečne pozývame!

Foto: Patrik Nemeš, PNP Media

VYHODNOTENIE FESTIVALU

 


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu