MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V MODERNEJ GYMNASTIKE

V Liptovskom Mikuláši sa 11. a 12. novembra konali súťaže Majstrovstiev Slovenska v modernej gymnastike. O tituly bojovali gymnastky v kategóriách senioriek a junioriek. Súťažiam jednoznačne dominovali pretekárky TJ Sokol Bratislava I Vinohrady. 

Prvenstvo medzi seniorkami obhájila Michaela Žatková (TJ Sokol Bratislava I Vinohrady) pred Terezou Šaranovou (TJ Slávia STU Bratislava) a Alexandrou Mičencovou (ŠK Juventa Bratislava). Štvrtou pretekárkou, ktorá súťažila v kategórii senioriek bola Viktoria Nesterova (ŠK ŠOG Nitra).

Michaela Žatková potvrdila svoje prvenstvo aj v nedeľu, vo finále jednotlivých náčiní zvíťazila vo všetkých štyroch zostavách. Odnáša si teda z víkendu na Liptove 5 zlatých medailí. 

V kategórii junioriek sa predstavilo 13 pretekárok. Zvíťazila Xénia Benkovitsová pred Berenikou Bujňačekovou (obe TJ Sokol Bratislava I Vinohrady) a Soňou Mikundovou (KMG Danubia Bratislava). Xénia zvíťazila aj v nedeľných finále s loptou a obručou. Finále s kuželami a zo stuhou vyhrala Laura Fučelová (ŠK ŠOG Nitra). 

V Liptov Aréne sa predstavili aj gymnastky na tradičných medzinárodných pretekoch, už na 31. ročníku súťaže O pohár Liptova - Memoriál Vlasty Fialovej. Súťažili vo všetkých vekových kategóriách od najmladších dievčat (ročníky 2016, 2015) po seniorky, v zostavách jednotlivkýň, ale aj dvojíc, či trojíc. 

Všetkým dievčatám blahoželáme a ďakujeme organizátorom ŠK Liptovský Mikuláš za hladný priebeh pretekov!

Výsledky Majstrovstiev Slovenska 2023

Výsledky 31. ročníka O pohár Liptova

- stupne víťazov v kategórii senioriek -


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu