MODERNÉ GYMNASTKY ZAHÁJILI SEZÓNU NA MEDZINÁRODNÝCH SÚŤAŽIACH

Juniorské aj seniorské reprezentantky v modernej gymnastike sa "rozbehli" po svete získavať ďalšie súťažné skúsenosti. V nemeckom Schmiedene aj v estónskom Tartu sa predstavili seniorky aj juniorky na svojich orvých súťažiach v sezóne. 

Juniorky vo finále Gymnastik International v Schmiedene

Xénia Benkovitsová si odnáša z medzinárodnej súťaže v Nemecku 2 bronzové medaily. V oboch finále, s obručou aj so stuhou sa jej podarilo prebojovať na stupne víťazov. Soňa Mikundová sa dostala do finále s kuželami, kde obsadila 8. miesto. V súťaži tímov obsadili juniorky 5. miesto.

V seniorskej kategórii sa v silnej konkurencii predstavili Tereza Šaranová a svoj debut medzi seniorkami absolvala Berenika Bujňačeková. Tereza skončila vo viacboji na 23. mieste, Berenika obsadila 27. priečku.

foto: Ulrich Fassbender

Laura Fučelová na Miss Valentine v Tartu 

Laura Fučelová absolvovala svoju prvú súťaž ako reprezentantka v kategórii senioriek. S trénerkou Adelou Dimovou odcestovala do Estónska na tradičnú súťaž Grand Prix v modernej gymnastike Miss Valentine. “Laura sa aj napriek malým chybám v silnej konkurencii nestratila. Najlepším výskedkom je 24,60 bodov a 21. miesto za obruč”, hodnotí trénerka, “máme ešte veľa práce, potrebujeme zvýšiť obtiažnosť prvkov a zapracovať na artistike, aby sme sa posúvali k lepším výsledkom.”

Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!


Fotogaléria


  • Pripojte
    sa k nám

  • facebook
  • youtube
  • Instagram
Logo Národné športové centrum https://www.aktivnaskola.skLogo European gymnastics Logo Federazion Internationale de Gymnastique Slovenský olimppijský výbor Slovak Antidoping Agency Ministerstvo školstva, vedy, výzkumu